40 New Questions of Aramco Permit System

40 New Questions of Aramco Permit System

  1. Those areas of activities which have been designated by department managers as requiring the work permit procedures are known as?
    a. Permit areas
    b. Restricted areas
    c. Government areas
    d. RHM workshop
  2. The person who issues a work permit is called?
    a Receiver
    b. Contractor Foreman
    c. Parsons
    d. Issuer ,
  3. What type of permits is needed when opening a line or draining a vessel?
    a. Cold & confined space
    b. Hot & confined space
    c. Hot& cold
    d. Hot/Cold & release
  4. What type of permit is required when working on or in the close proximity to live electrical apparatus or vehicle entry into a plant?
    a. Cold & confined space
    b. Hot & confined space                                                                                                c. Release & cold
    d. Hot
  5. What type of permit is needed when welding, burning or grinding?
    a. Cold & confined space
    b. Hot & confined Space
    c. Release & cold
    d. Hot
  6. Sand blasting requires what type of permit?
    a. Hot
    b. Cold
    c. Confined space ·
    d. Cold & release
  7. What type of permit is required that will not produce sufficient energy to ignite flammable atmosphere or materials?
    a. Cold
    b. Hot
    c. Release & cold
    d. Hot & release
  8. At what depth is a confined space permit required?
    a. 6 feet
    b. 2 meters
    c. 8 feet
    d. 4 feet
    e. 1 meter
    f. 3 feet
    g. none of the above
  9. A work permit generally last on how long before being extended?
    a. 6 hours
    b. 12 hours
    c. 8 hours
    d. 24 hours
  10. Within how many feet of a power line is work permit required?
    a. 100 feet
    b. 200 feet
    c. between goal post
    d. 100 meters
  11. Within how many feet of a high pressure or hydrocarbon pipeline either below or above ground is
    a work permit required?
    a. 100 feet
    b. 200 feet
    c. between goal post
    d. 100 meters
  12. When the work is stopped, the issuer must pick up the work permit; write on the permit the reason for stopping the work, the time and other relevant information?
    a. True
    b. False
  13. A work permit certificates will expire on how many years after being issued?                                                                                                              a. One
    b. Two
    c. Five
    d. None of the above
  14. Hold tags and locks are primarily intended to protect the individual doing the work from?
    a. Being thrown in jail
    b. Leaving until the work is completed
    C. Being injured in case of accidental start up
    d. Sleeping
  15. Where the hard copy of the work permit should be kept on the job?
    a. With the issuer
    b. With the Foreman
    c. Posted at the work area
    d. In a company Vehicle
  16. During welding operation where will be your fire extinguisher be located?
    a. Welding truck
    b. Down wind position
    c. Crane or any equipment
    d. Upwind position
  17. What type of work permit for electrically operated x-ray?
    a. Cold
    b. Release & hot
    c. Confined & cold
    d. Hot
  18. What type of work permit for sealed radioactive source x-ray?
    a. Hot
    b. Cold
    c. Release
    d. Confine space entry
  19. In what H2S reading when breathing apparatus is not required or the work location is safe?
    a. 15 PPM
    b. 100 PPM
    c. l O PPM below
    d. None of the above
  20. ln what Oxygen reading when breathing apparatus is not required or the work location is safe?
    a. Less than 20 %
    b. 21%
    C. 0.0%
    d. None of the above                                                                                                                    
  21. What type of work permit to be used for crane entry or any equipment entry in the restricted areas?
    a. Hot & Entry                                                                                                                  b. Hot
    c. Entry & cold
    d. Release & hot
  22. Can you work even without work permit’?
    a. No
    b. Obtain work permit first
    c. Yes, in case of emergency but work permit must obtain soon
    d. None of the above
  23. Can you get a one month working permit?
    a. Yes, both issuer & receiver will sign
    b. No
    c. Yes, both issuer/ receiver superintendent will sign on the work permit
    d. Yes
  24. The work permit will be issued for:
    a. The Office
    b. The.restricted area
    c. Both issuer/ craftsmen with joint site inspection
    d. Job site
  25. Who is the person to receive the permit?
    a. Issuer
    b. Foreman
    c. Supervisor
    d. Craftsman certified by the division head or superintendent.
  26. After a hold tag/ lock out system have been installed, what is the issuer will do?
    a. Proceed to work
    b. To check by manual switch
    c. Stop the job
    d. Issue the permit
  27. When does the work permit required?
    a. Working inside the fence
    b. Working in Aramco Facilities
    c. Working in Restricted areas
    d. All of the above
  28. In lock out system, how many pad Jocks required if 4 different contractors working in the same unit
    a. 4 pad locks
    b. 2 pad locks
    c. 5 pad locks
    d. only one pad locks
  29. In lock-out system for both issuer and receiver, how many pad locks required?                                                                                                          a. pad lock
    b. 2 pad locks
    c. 3 pad Jocks
    d. None of the above
  30. Can the receiver refuse to sign the work permit?
    a. True ·
    b. False ·
  31. If a craftsman is a welder and he get the work permit for the electrician, is it applicable for work permit system.
    a. True
    b. False
  32. If there is one machine which uses by welder and electrician, how many work permit required?
    a. 1 permit
    b. 2 permits
    c. No need permit
    d. All of the above
  33. Is the receiver can leave the job site if the issuer agreed?
    a. True
    b. False
  34. Where does the work permit issues?
    a. Saudi Police
    b. Aramco General Services
    c. Aramco Maintenance
    d. Aramco Operations
  35. Any unsafe condition found in work location, what the receivers will do?
    a. Report to issuer
    b. Stop the job & report to issuer/ operations
    c. Leave the job site
    d. Just continue to work
  36. When does the gas test required?
    a. For confine space entry
    b. For Aramco office
    c. For Hospital
    d. For all the above
  37. If the joint site was not done for high risk job, does the issuer can issue the work permit?
    a. True
    b. False
  38. What will the issuer & receiver will do after the completion of work?
    a. The receiver will leave the area                                                                                b. Close & sign the permit
    c. Extend the permit
    d. Put barricade & leave.
  39. When going to work in the man hole to do welding job. What kind of work permit required?
    a. Cold & confined space
    b. Confine space & release
    c. Release & hot )
    d. Confine space & hot
  40. When working for well head tie-in by using crane & hand tools. What kind of work permit needed?
    a. Cold & release
    b. Confine, cold & release
    c. Release, hot & co Id
    d. Release & cold

Answers: 1.b, 2.d,3.d, 4.d, 5.d, 6.a, 7 .a, 8.d, 9.c, 10.b, 11.a, 12.a, 13.b, 14.c, 15.c, 16.d, 17.d, 18.b, 19.c, 20.b, 21.b, 22.c, 23.c, 24.b, 25.d, 26.b, 27.c, 28.c, 29.b, 30.a, 31.b, 32.b, 33.a, 34.d, 35.b, 36.a, 37.b, 38.b, 39.d, 40.c.

paktechpoint.com

You may also like...

Leave a Reply

error: tected !!Content is pro

 

%d bloggers like this: